Hartklachten door stress

Iedereen heeft in bepaalde situaties wel eens last van stress. Een gevoel van spanning, of zelfs angst, overvalt je. Dit uit zich op verschillende manieren. De hartslag neemt toe, je begint sneller te ademen en de spieren spannen zich samen. Dit alles is een natuurlijke reactie. Bij spanning/ bedreiging probeert je lichaam op die manier weerstand te bieden.

Een beetje stress is met andere woorden erg normaal. Iedereen wordt er wel eens mee geconfronteerd. Zolang men zelf de controle behoudt en de stress na een tijdje ook weer wegvalt, is er geen enkel probleem. Wanneer je echter voortdurend in stress leeft, kan dit erg ongezond zijn. Je spant dan continu je spieren aan, waardoor nekklachten, rugklachten en hoofdpijn ontstaan. Ook andere lichamelijke klachten beginnen zich te uiten. Darmklachten, slapeloosheid, vatbaarheid voor ziekten, eczeem en duizeligheid zijn bijvoorbeeld vaak voorkomen. En alsof dat alles nog niet voldoende is, kan het ook nog ernstiger.

Hartklachten bijvoorbeeld kunnen een gevolg zijn van langdurige stress. En dit zorgt uiteraard voor meer bezorgdheid. Want het hart is overduidelijk ons belangrijkste orgaan. Bovendien is het vaak zo dat mensen met veel stress ook meer roken, drinken en eten dan gezonde mensen. En dit verhoogt uiteraard het risico op hart- en vaatziekten. Het ontstaan van hartklachten door het ervaren van stress, toont prachtig aan hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en hoe belangrijk het is voor beiden evenveel zorg te dragen!

acheter dianabol
weight loss drops under your tongue
signature pharma
zydex pharma pro male
buy hcg pregnyl

Plaats reactie